Zomer reset

Na de zomervakantie heb ik altijd, veel meer dan op 1 januari, een gevoel van “Nieuw Begin”. De periode vóór de zomer is juist altijd extra druk, zeker sinds ik schoolgaande kinderen heb. En als ik die weken ben doorgeploeterd, voelt zo’n zomervakantie als een heerlijke beloning.

Het echte zomergevoel is voor mij het gevoel van zeeën van tijd. Om leuke te dingen te doen met familie en vrienden. Om boeken te lezen. Om uit te slapen. Of juist vroeg op te staan om de zonsopgang te zien. Om bergen te beklimmen. Of lui naast een zwembad te liggen.

En die zomertijd is ook mooi voor de nodige onderhoudswerkzaamheden. Aan mezelf, bedoel ik dan. Pas als ik ontspan voel ik hoeveel spanning ik in de periode ervoor heb opgebouwd. Als ik eenmaal tot rust ben gekomen, kan ik met een heldere blik naar mijn leven kijken en alles weer even op een rijtje zetten. En er is ruimte voor nieuwe inzichten en goede voornemens.

Mijn goede voornemen na deze zomer: naar mezelf luisteren. Luisteren naar mijn lichaam als het spanning aan het opbouwen is, en dan op tijd rustmomenten inbouwen. Luisteren naar mijn eigen goede adviezen. Zoals deze: Doe langzaam. Of deze: Wandelen onder werktijd.

Ik ben al goed begonnen; ik ben de dag begonnen met een boswandeling. Ik kan het jullie van harte aanraden!