Zomerlezen: 5 boekentips

In mijn contentplanner staat voor deze week dat ik een stukje ga schrijven over de interessante zakelijke boeken die ik de laatste tijd heb gelezen. Voor degenen die ook op vakantie nooit helemaal stoppen met werken.

In ons eigen e-boek (zie Tip 5) geeft Jildou Oostenbrug het advies om als ondernemer niet alleen aan je bedrijf maar ook aan jezelf te werken. Naar aanleiding daarvan heb ik besloten om geen zakelijke boekentips te geven. In plaats daarvan is dit een lijst met boeken die je kunnen helpen om aan jezelf te werken. Geen zware kost en ook geen zweverigheden, maar prima leesvoer voor aan het zwembad of op een boot.

1. De zeven geheimen van de schildpad, Aljoscha Long en Ronald Schweppe

Een paar weken geleden schreef ik een blog over effectiever werken door langzamer te doen. Dit is (niet helemaal toevallig) de tweede les van de schildpad: Langzaamheid. Samen met de andere 6 lessen geeft dit boek tips om geborgenheid te vinden in jezelf. Fijn boekje om te lezen, en je kunt er zomaar een waardevolle levensles uit oppikken.

2. Shinrin-yoku, Héctor García en Francesc Miralles

Ninja ’n Son houden erg van naar buiten gaan en boswandelen. Hier besteden we ook aandacht aan in ons eigen boek (zie 5). Shinrin-yoku (Japans voor bostherapie) gaat helemaal over het nut van buiten zijn. Prettig leesbare kennismaking met dit aspect van de Japanse cultuur en je krijgt meteen praktische tips mee om zo veel mogelijk uit je eigen natuurbeleving te halen.

3. Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt, Haemin Sunim

Mooi uitgegeven boek met prachtige illustraties; dat alleen al inspireert mij. De schrijver, een boeddhistische monnik, geeft adviezen om je te helpen rustmomenten te vinden in het drukke, moderne leven. ‘Is de wereld zo druk, of is het mijn geest?’

4. Leonardo da Vinci, Walter Isaacson

Een dikke, maar lekker leesbare biografie over Leonardo da Vinci. Wat ik erg inspirerend vond aan dit boek is hoe Leonardo da Vinci geïnteresseerd was in van alles en nog wat en zichzelf daar geen beperkingen in oplegt. Dit betekende ook dat hij projecten regelmatig niet afmaakte. Een genie en ook gewoon een mens, dus.

5. Schrijven is werk en andere wijze lessen voor ondernemers. Een praktisch werkboek, Ninja Kors en Sonja Pauw

Bij de eerste verjaardag van Ninja ’n Son hebben we een e-boek uitgebracht met 9 van onze eigen ondernemerslessen en 3 lessen van bevriende ondernemers. Korte lessen, luchtig geschreven en voorzien van een praktische oefening waar je zelf direct mee aan de slag kunt. Ook als je langs een zwembad ligt.

Fijne (lees)zomer!

Ninja & Son zijn zakelijke ghostwriters. Wij schrijven voor bedrijven en ondernemers. Wij helpen met allerlei publicaties waaronder blogs, artikelen en webteksten. Ons specialisme is e-boeken. Bekijk wat we nog meer voor jou kunnen betekenen.