Ben jij interessant?

Ninja en ik bloggen al ongeveer een jaar elke week. Het is een mix van persoonlijke verhalen, tips & tricks op het gebied van schrijven, blogs en e-boeken, en informatie over onze activiteiten.

We hebben het meeste plezier in het schrijven van de persoonlijke stukken en we hebben nu besloten om ons daar nog meer op te richten. En meteen na die beslissing bekruipt me de angst: Heb ik wel genoeg verhalen om op te delen?

Het antwoord is natuurlijk ja. Net als bij al die andere mensen die van zichzelf denken dat ze niets interessants te vertellen hebben. Je eigen verhaal is tenslotte zo normaal (voor jezelf!), je staat er vaak niet bij stil dat het voor een ander een heel nieuw inzicht kan brengen.

Wat mij betreft is de vraag niet: “Hoe interessant ben ik?”
Maar: “Hoe ben ik interessant?”
(naar Ken Robinson: How intelligent are you?/How are you intelligent?)

Er zijn zoveel mooie verhalen in de wereld. Ik hoef maar even om me heen te kijken en ik zie:

Iemand die jarenlang succesvol ondernemer was en nu als ambtenaar werkt en van de ene verbazing in de andere rolt (zowel in positieve als negatieve zin).

Iemand die haar carrière begon als tangodanseres, nu haptotherapeut is en die ook nog schoenen maakt.

Iemand die constateerde dat haar kinderen zichzelf niet herkenden in de geschiedenislessen op school en die vervolgens zelf een lesprogramma heeft ontwikkeld waarmee kinderen op zoek kunnen gaan naar hun eigen geschiedenis.

Iemand die jarenlang in de financiële sector heeft gewerkt en toen ineens het roer om heeft gegooid en nu maatschapelijk werk doet.

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Er zijn zo veel verhalen om te vertellen.

Wij horen graag het jouwe!

Niet alleen horen we graag jouw verhaal, we kunnen je ook helpen je verhaal te vertellen. Ninja ’n Son helpen ondernemers met het maken van online publicaties, zoals e-boeken en blogs. Zo geven we binnenkort een workshop E-boek schrijven, speciaal voor coaches en trainers. Meer informatie hierover vind je hier. Ben je geen coach, maar ben je wel geïnteresseerd? Neem dan even contact op! Dan kunnen we je op een andere manier op weg helpen.