“You either walk inside your story and own it or walk outside your story and hustle for your worthiness.” – Brené Brown

Bam! Brené Brown komt lekker bij ons binnen de laatste tijd. Voor wie haar niet kent: deze psychologe onderzoekt schaamte, kwetsbaarheid en moed en hoe deze dingen samenhangen. Omdat iedereen wel wat moed kan gebruiken en moed alleen mogelijk is als je kwetsbaar bent (‘zonder angst geen moed’ zeg ik altijd tegen mijn kinderen en wat is kwetsbaarder dan angst?): dit citaat voor jou.

Vorige week was ik een avond alleen thuis – afgezien van twee slapende kinderen – en ik belandde op Netflix bij The Call to Courage, een speech door Brené Brown. Ze spreekt o.a. over hoe eng het is om jezelf open te stellen en kwetsbaar te tonen, en hoe dat de moeite waard is. Niet gaan voor ‘I might fail’ maar ‘I will fail’ en dan toch gaan. Beangstigend waar, zoiets. De avond erna was mijn man alleen thuis – plus twee slapende kinderen – en bezocht ik de Filmhallen waar ik Le Grand Bain zag, een Franse film over een groep mannen van middelbare leeftijd die zich begeven in de wereld van het synchroonzwemmen. Synchroniciteit überhaupt want de thematiek sloot naadloos aan bij Brown. En toch een heel grappige film – aanrader!

Check The Call to Courage op Netflix.
Check hier de trailer voor Le Grand Bain.