Pingpongmail

Enige tijd geleden waren Sonja en ik (Ninja) op heidedag. Dat is een beetje gek met een ‘organisatie’ van twee mensen (plus freelance vaste vormgever, fotograaf en illustrator maar die waren niet mee) maar het is toch altijd nuttig. We wonen in verschillende delen van het land – we ‘hebben landelijk bereik’ heet dat in marketingtaal – en hoewel Skype en telefoon handig zijn, is persoonlijk contact soms toch de beste oplossing. Vooral voor kwesties waar we niet één-twéé-drie uitkomen. Toch blijken soms voor dat soort kwesties zelfs heidedagen niet voldoende; die vereisen aanvullende aandacht en samenspraak. Wij hebben daar iets op gevonden:

de pingpongmail.

Sinds onze heidedag gaan er mails tussen ons heen en weer waarvan het onderwerp ongeveer luidt:

Onderwerp: Pingpongmail – LinkedIngroep

Zo’n pingpongmail sturen we vervolgens telkens heen en terug met aanvullingen, nieuwe ideeën, kritische noten bij oude ideeën, ernstige vragen en soms absurde observaties. (Zoals die keer dat ik op LinkedIn iemand had gezien wiens profiel luidde: “Duizendpoot zoekt nieuw web.” Arm beest, zeiden wij.) Bij onze pingpongmails is er geen wedstrijd dus geen winnaar of verliezer. Het is een handige manier om een gesprek te voeren, zelfs als je op verschillende plekken in het land en in de dag aan het werk bent.

Wat zijn manieren die jij gebruikt om op afstand met een naaste collega samen te werken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *